Taskesti, Bolu ili Mudurnu ilçesi Karaçomak Köyü ile Arpaseki Mahallesi sınırları içinde bir bölüm iken 1957 yılında bölgede meydana gelen deprem nedeniyle köydeki evlerin tamamı yıkılmıştır. Daha sonra çevre köylerden gelen halkın yerleştiği bir yerleşim birimi olmuştur.
Beldenin Taşkesti ile anılmasının nedeni ise Sakarya Nehri’nin bir kolu olan Mudurnu Çayı beldenin içinden geçmektedir. Arpaseki ve Taşkesti Mahallelerini birbirine baglayan aynı zamanda Abant Gölü istikametine giden Mudurnu Çayı üzerindeki köprünün bulundugu yerdeki taslar kesilerek Mudurnu Çayı’na geçiş verilmiştir. Bu tarihten itibaren bölge ve dolayıısyla beldenin adi Taşkesti olarak anilmaya başlanmıştır.
Taskesti yöresi tarihi Ipekyolu güzergahinda bulunmasi nedeniyle Frigya dönemine kadar uzanan bir tarihsel geçmise sahiptir. Yörede Frigya, Lidya, Roma Imparatorlugu ve Bizans dönemlerine ait yerlesim izleri, mezar ve diger arkeolojik bulgulara rastlanmaktadir.
Taskesti ve çevre köylerin (20 köy) en önemli geçim kaynagi ormanciliktir. Bu dogrultuda 1977 yilinda Türkiye’de ilk olarak uygulanan KÖY-KENT projesi kapsaminda S.S. Taskesti ve Çevre Orman Köylülerini Kalkindirma Kooperatifi adi altinda Kereste ve Parke fabrikasi kurulmus olup halen faaliyet göstermektedir.
Ormanlarla kapli daglarin üst seviyelerinde yer alan Pürenli, Kizakli, Balikli, Hirayayla ve Gölcük yaylalari flora ve fauna zenginligi açisindan büyük bir çesitlilik göstermektedir.
Beldeye 3 km mesafede bulunan Sarot Kaplicasi suyunun zengin madensel bilesimler tasimasi, su sicakliginin 63 derecede olmasi, ölçülü radyoaktif özellikleri nedeniyle yaz – kis turistlerin ilgisini çekmektedir.